Fredag 20/1

Ungt Entreprenörskap
 Plats: The Great Northern, Storgatan 53.

En plats näringsliv är beroende av att nästa generation tillåts blomstra. Men vad är det som driver unga företagare i dag och hur ser de på sina egna förutsättningar och möjligheter? Vi går direkt till källan för svar på dessa frågor under Bizbuz avslutande dag. Under fredag förmiddag har vi äran att få inspireras av entreprenören och artisten PETTER.

 

7.00-8.30 Lazy breakfast
Sammes stiftelse bjuder på frukost. Först till kvarn gäller. Stiftelsen stödjer studenters intresse för företagande. Anna Sundström Lindmark berättar om sin bok ”I skuggan av ett geni – arvet från uppfinnaren som tog hissen upp till himlen”, en skildring av Alvar Lindmarks liv och människorna runt honom.

 

 8.30-11.00 Ungt Entreprenörskap
Under fredagen lyfter vi vikten av våra unga entreprenörer i kommunen. Förmiddagen erbjuder inspirationsföreläsningar från unga, talangfulla entreprenörer, en presentation av No Plan B samt intervjuer med de tre nominerade i tävlingen Årets unga entreprenör som delas ut på Alvargalan senare samma kväll. Varmt välkomna att inspireras och känna energin från unga människors drivkraft. Arrangeras av Ung Företagsamhet Västerbotten och No Plan B.

Programpunkter:

  • Sammes stiftelse stödjer idéer från studenter och företag –  Jörgen Markgren, handläggare Sammes stiftelse.
  • Ett generationsskifte med nya idéer – Simon Renström, Strömsholm Lantbruk.

  • Presentation av entreprenörsskolan No Plan B och intervju med förra årets deltagare Johanna Hedlund.
  • Intervju med de tre nominerade till priset Årets unga entreprenör som delas ut på Alvargalan.
  • PETTER – entreprenören, varumärket, artisten och att våga.


 

11.00 – 12.00 Nordsken <3 Bibliotek
Nya kulturformer berikar Skellefteås kultur- och näringsliv. Nördkulturinvation skapar innovation och nya affärer. Andreas Eriksson, Nordsken och Mikke Ejrevi, bibliotekschef berättar om sitt samarbete.

 

14.00 – söndag kl 19.00 Global Game Jam
Var med och utmana världen! Vi samlas i Pansalen i Skellefteå och jobbar under 48 timmar med att skapa spelprojekt med ett specifikt tema. I cirka 100 länder världen över jobbar samtidigt grupper med att skapa spel med samma tema. Detta är ett kul och kreativt sätt att utveckla dina förmågor och samtidigt utvidga ditt nätverk.

Ett ”Game Jam” är en träff där man möts och skapar spelidéer eller speldemos. Du kan vara proffs eller bara vara intresserad av spel. Game Jam är ett bra tillfälle att testa nya verktyg och idéer samt träffa personer med ett liknande intresse för spelskapande. Känner du dig inte redo för ditt första spelprojekt får du gärna komma förbi och se på när och hur spel blir till. Det kan vara datorspel eller brädspel. Alla från 18 år är välkomna!

Föranmälan krävs – länk till Facebook-eventet.

 

17.00 – Alvargalan 2017

Läs mer på alvargalan.se.