ONSDAG

16 januari

OM 5 ÅR FRÅN NU

Det händer mycket i vår omvärld och det sker väldigt snabbt. Digitaliseringen förändrar radikalt våra samhällen, affärsmodeller och beteendemönster. AI kommer allt starkare liksom insikten att klimathotet inte minskar. Allt detta och mer påverkar förstås Skellefteås och dess näringslivs framtid. Men hur? Under Bizbuz andra dag blickar vi framåt och föreställer oss Skellefteå 2024.

Programmet uppdateras löpande.

Kl 10–12

Möt robotutvecklaren Sofia Thunberg

I framtiden kommer vi se robotar som en familjemedlem på samma sätt som vi ser på våra husdjur. Men också som en arbetskamrat eller chef. Hur förbereder vi oss för den utvecklingen? Sofia Thunberg föreläser på ett intressant sätt om vad framtiden kan erbjuda inom robotik och automation. Expertpanel med Leif Rehnström, vd Hello Future, Anders Tånger, vd Mindforce Game lab, och David Eriksson, Kreativ chef North Kingdom.

 

Krångligt idag, självklart imorgon!

Peter Burman, Program manager, från Boliden berättar om hur 5G ,3D-positionering och ny automationsteknik kan säkra ditt företags överlevnad. 

Företag som blickar framåt

T2 College hjälper företag att växa genom kompetens och teknikanvändande. Tillsammans med sina samarbetspartners pratar man om utmaningar och möjligheter och blickar framåt. Medverkar gör bland andra Snidex, Stilmek och Skellefteå Rostfria. Under lunchen får man chans att programmera en robotarm.

Kl 12 Lunch

Kl 13–15

Northvolt

Northvolt har kommit igång på allvar i Skellefteå. Chief business development officer Martin Anderlind berättar om nuläge, utmaningar och nästa steg.

Smarta energilösningar

Norra Sverige är känt för sina stora tillgångar på förnybar och ren energi. Med smarta lösningar och nya innovationer skapas möjligheter för en hållbar tillväxt. I juni väntas internationella och nationella besökare till den stora konferensen Energy ConFusion 2019. 

Möt Bolidens vd Mikael Staffas

2018 var ett av de mest framgångsrika åren i Bolidens historia. Med teknikutveckling och spetskompetens kommer verksamheten stärkas ytterligare. Samtidigt behöver ramvillkoren för branschen säkerställas för långsiktig konkurrenskraft. Lyssna till Mikael Staffas, vd Boliden.

Framtidens arbetsplats

Arbetsplatsen är i transformation och det är inte bara tekniken och vårt arbetssätt som förändras, utan också vi som medarbetare. Kati Barklund, arbetsplatsstrateg, talar om arbetsplatsen som ett strategiskt verktyg för att skapa attraktiva, produktiva och hållbara organisationer. Expertpanel med Jens Holmkvist, Boliden Electro och Kenneth Vidmark, platschef Wikan Personal.

TORSDAG 17 JANUARI
TISDAG 15 JANUARI
ONSDAG 16 JANUARI

“Massor med inspiration”