TISDAG

15 januari

HÄR ÄR VI!

Bizbuz inleds med en enda stor nulägesanalys där några av de viktigaste och mest spännande satsningarna som sker just nu presenteras. Vad händer i projekten och vad har allt sammantaget för betydelse för Skellefteå? Hur kan det skapa fler företag?

Programmet uppdateras löpande.

Kl 10–12

Så växer Skellefteå

Skellefteå växer och på sina håll trängs byggkranarna med varandra. Karin Degerfeldt, samordnare för stadsomvandlingen, berättar mer om den spännande fas som Skellefteå är i och om de viktiga och intressanta satsningar som görs just nu.

En stad i utveckling

Åsa Andersson, vd för Skebo och tf vd för Skellefteå Industrihus, pratar om hur man utvecklar en stad med alla de byggprojekt som är på gång. Lindbäcks Bygg och Riksbyggen berättar om sina satsningar och etableringar i Skellefteå och om vad de har på gång.

Milad Mohammadi: Olikheterna en styrka 

Milad är en av Nordens mest efterfrågade föreläsare. Med en bakgrund präglad av diskriminering och utanförskap växte det fram en stark drivkraft hos honom att göra skillnad för andra. Milad brinner för ett hållbart samhälle, att göra verklig skillnad och maximera potential hos både individer, grupper och hela företag.

Kl 12 Lunch

Kl 13–15

Med Norrbotniabanan mot framtiden

Unghästen inleder med akten “Hela Sverige ska leka”. Hur är den aktuella statusen för järnvägarna i norra Sverige? David Åkerlund och Niklas Larsson Lirell tar oss med på en tävling där norra Sveriges godstrafik ställs mot transporterna söderut. Vem vinner i längden?
Följs av Norrbotniabanegruppens projektledare Elisabeth Sinclair som ger framtidsbilden av det pågående bygget av järnvägen mellan Umeå och Luleå. EU, staten och regionerna investerar i denna moderna järnväg som är en förutsättning för att klara konkurrenskraften, kompetensförsörjningen och miljömålen.

Infrastruktur en förutsättning för tillväxt?

Samtal med bland andra Norrbotniabanegruppen, Skellefteå Airport och Skellefteå Hamn.

ONSDAG 16 JANUARI
TORSDAG 17 JANUARI
TISDAG 15 JANUARI

“Massor med inspiration”