TORSDAG

17 januari

KOMMER VÄRLDEN ATT LYSSNA?

Den nya industrins växtplats må ha häpnadsväckande bra förutsättningar, men hur får vi världen att lägga märke till oss? Vad krävs för att Skellefteå ska locka till sig allt från investerare och kompetens till turister och nya invånare? Vi avslutar årets upplaga av Bizbuz med en inspirerande dag om konsten att väcka uppmärksamhet.

Programmet uppdateras löpande.

Kl 10–12

Konsten att marknadsföra en plats

För att attrahera talanger till sin stad krävs att både arbetsgivare och platsen upplevs attraktiv. Anna Österlund från Placebrander berättar om platsmarknadsföring som sticker ut och genererar tillväxt och välmående platser. Inspireras av konkreta exempel och få insikter som stärker såväl arbetsgivare som destination.

Vilket avtryck gör ett Kulturhus som vågar?

Det finns drömmar och visioner om vad Kulturhuset i Skellefteå ska erbjuda och projektledare Sinnika Sjunnesson ger oss en bild av vad som väntar. Vi får även besök av husets hotell- och konferensentreprenör Elite Hotels och koncernchef David Halldén. Samtal med Mikke Ejrevi, biblioteks- och tf kulturchef, Fransesca Quartey, vd Västerbottensteatern, och Fabian Arnheim, museichef för Skellefteå museum.

Kl 12 Lunch

Kl 13–15

Attraktiva städer med spel

Spelindustrin skapar inte bara arbetstillfällen, den kan också göra en stad mer attraktiv. Här får vi exempel på hur spelindustrin haft positiva effekter på platser där den står i fokus. Samtal med Per-Arne Lundberg, vd Goodbye Game Invest och medgrundare till Sweden Game Arena, Mattias Bergqvist, affärsutvecklare Boden Business Park, Carola Fallgren, marknads- och kommunikationsansvarig Skellefteå museum, Johan Linder, arrangör för Nordsken och projektledare på Arctic Game Lab, samt Anja Palm, näringslivsutvecklare Skellefteå kommun.

Hållbara varumärken sätter Skellefteå på kartan

Svedjan Ost, Nordsken och Norrlands Bil är nominerade till Årets varumärke på Alvargalan. Ett samtal tillsammans med Marknadsföreningen  och Atea om arbetet bakom framgångarna.

TISDAG 15 JANUARI
ONSDAG 16 JANUARI
TORSDAG 17 JANUARI

“Massor med inspiration”